Eind jaren 80, kwamen we, na het lezen van een boek over de Arthurlegende, terecht in het prachtige stadje Glastonbury. In de Arthurlegende is dit de plaats Avalon. Geweldig was het daar! We hadden de smaak te pakken en bezochten nog meer magische plaatsen zoals bijvoorbeeld Tintagel in Cornwall. We ontmoetten daar een edelsmid waarmee we bevriend raakten. Hij vertelde enthousiast over zijn vak en demonstreerde ons enkele ‘geheimen van de smid’.

Bij thuiskomst zijn we al snel zelf aan de slag gegaan en gaandeweg hebben we zo het vak onder de knie gekregen. En dat is nu dus zo’n dertig jaar geleden. Steeds verder verdiepten we ons in het smeden want als het je eenmaal te pakken heeft laat het je niet meer los. Vooral het werken met het element vuur is heel bijzonder!

Edelstenen en mineralen vormen een kleurrijke toevoeging aan het edelsmeden, het heeft iets magisch om die schitterende stukjes uit het binnenste van de aarde te verwerken in zilver en goud.

Legendes en historische verhalen, oude volken en stammen, oude bomen en bossen en kasteelruïnes, magische watervallen, Kelten, Egyptenaren, Vikingen, elfen, van alles uit de fantasy wereld vormt een geweldige bron van inspiratie. Ook kunststromingen als Jugendstil en de baroktijd, en niet te vergeten films als ‘Lord of the Rings’ en televisieseries als ‘Game of Thrones’ en ‘Vikings’!

Onze handgemaakte sieraden zijn stuk voor stuk uniek, steeds nét weer even anders! En daarin schuilt precies de charme van een handgemaakt sieraad. Het is geen massaproduct dat met honderden of duizenden identieke exemplaren achter elkaar wordt uitgespuugd door een computergestuurde machine.

We zetten ons in om stukken te maken die solide, massief en van goede kwaliteit zijn, kortom, sieraden waar je járenlang plezier van zult hebben! We hebben onze eigen gieterij, waar we modellen in een ‘limited edition’ gieten, geen massaproductie dus. En in die limited edition gegoten sieraden komt dan steevast weer een andere steen, zodat werkelijk ieder stuk uniek is! We hebben nog altijd veel plezier in ons werk!

Joop & Elise de Winter