Zit er garantie op de sieraden?

Op de sieraden zit 6 maanden garantie. Mocht er onverhoopt bijvoorbeeld iets losgaan of afbreken stuur dan een e-mail naar info@scarabeesieraden.nl. Wij zullen dan vragen om het sieraad naar ons op te sturen, waarna we het zullen repareren. De verzendkosten voor het opsturen naar ons zijn voor rekening van de klant. Het terugsturen naar de klant is voor rekening van Scarabee sieraden.

LET OP! Omdat zilver een zacht metaal is zullen er na verloop van tijd krassen op de sieraden komen. Dit valt niet onder de garantie. Dit is een eigenschap van het materiaal. Ook verkleuring van de sieraden (oxidatie) valt niet onder de garantie. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor schade ontstaan door verkeerd of oneigenlijk gebruik (bijvoorbeeld klussen in huis / in de tuin werken met ringen aan- zie ook ‘onderhoud van sieraden‘).

Kan ik iets laten veranderen aan de sieraden die op de website staan?

Ja, dat kan in sommige gevallen. Je kunt het beste mailen naar info@scarabeesieraden.nl en dan zullen we zo snel mogelijk contact met jou opnemen.

Van wat voor materiaal worden de sieraden gemaakt?

Alle sieraden worden gemaakt van 925/sterling zilver of 14 karaat geelgoud (op verzoek eventueel ook 18 karaat en andere kleuren goud).

Kan ik ook zelf een sieraad laten ontwerpen?

Ja, we maken eventueel ook sieraden die ontworpen zijn in overleg . Je kunt het beste even contact opnemen via info@scarabeesieraden.nl met jouw ideeën en dan zullen we snel contact met jou opnemen.

Wat is de juiste maat?

De maten en eigenschappen van een product staan zo goed mogelijk omschreven bij de artikelbeschrijving, voor de rest zijn deze tabellen misschien handig;

Ringen

Voordat je een ring besteld is het verstandig om de ringmaat eerste te controleren. Er wordt in Europa met verschillende ringmaten gewerkt. Wij werken met de Nederlands ringmaten. Dit betekend dat de maat samenhangt met de binnenmaat van de ring. Je kunt de maat het beste opmeten door middel van een liniaal of schuifmaat. Neem een ring en meet de binnenmaat van de ring. Dit is jouw ringmaat.

N.B. een eenmaal bestelde ringmaat achteraf veranderen is in sommige gevallen niet altijd mogelijk ( afhankelijk of er een steen/stenen in de ring zit) , ook als het wel mogelijk is zijn er kosten aan het veranderen van de maat verbonden . Bij twijfel over het vaststellen van de maat kunnen wij een plastic ringenbosje toesturen voor 2,00 euro.

Kettingen

De lengte van de kettingen worden bepaald door jouw persoonlijke smaak en stijl. Bij de kettingen wordt aangegeven welke opties er zijn met betrekking tot de lengte van de ketting. Jij kunt dus zelf bepalen hoe lang jouw ketting dient te zijn. Onderstaande afbeelding laat zien hoe de verschillende kettingen vallen. Dit is natuurlijk wel een indicatie want niet elk lichaam is hetzelfde.

De halskettingen op onze site waar een ketting aan vast gemonteerd is zijn altijd voorzien van een extra stukje verlengketting, waardoor de maat variabel is.

Armbanden


Je kunt met een meetlint of touwtje de omtrek van jouw pols opnemen. Aan de hand van het gewenste draagcomfort tel je er een aantal centimeter bij op. Als je een armband wilt die strak zit tel je 1,5 centimeter bij de polsomtrek op. Voor een normaal zittende armband tel je 2 centimeter bij de polsomtrek op. Voor een losse armband tel je 3 centimeter bij de polsomtrek op.

De maten die wij hanteren zijn:

  • XS | 16 centimeter
  • S | 17,5 centimeter
  • M | 19 centimeter
  • L | 20,5 centimeter
  • XL | 22 centimeter

Bij twijfel over de te bestellen maat, neem contact met ons op, liever adviseren wij uitgebreid als dat we achteraf de maat moeten aanpassen!